Månedens profil

Kirsten Olesen er en af de mange glade mennesker som mandag formiddag myldrer ind ad døren

i GrønnegadeCentret for at synge gospel i koret ’Old Stars’.

Kirsten var med til at starte koret for 13 år siden, hun har deltaget i masser af koncerter, og sætter stor pris på alle de dejlige oplevelser som livet med koret har givet og stadig giver.

Kirsten er en rigtig Hillerødpige, opvokset som den midterste af tre børn i det gule hus på hjørnet af Funkevej og Engsvinget, faderen havde tømrerværksted i tilknytning til huset, og i dag er der stadig møbelsnedkeri på adressen.

Skolegangen blev på Marie Mørks Skole, en tid som Kirsten husker med glæde; men hun var også allerede fra stor pige levende interesseret i sprog og andre kulturer så hun har nok været en af dem som læreren ville ønske der var flere af!

Kirsten blev spejder fra hun var 12 år gammel og spejderlivet kom til at fylde rigtig meget i ungdomsårene, først som spejder i Birgitte Gøyes trop, så Blåmejseassistent og senere Spirefører indtil andre ting tog over og Kirsten forlod spejderlivet da hun var 24 år gammel.

Kirsten blev ansat på postkontoret i Kannikegade, hvor det var hos Telegrafen på 1. sal hun trivedes bedst, for der kom der spændende opgaver som fx når virksomheder sendte brevtelegrammer der skulle oversættes og sendes videre med fjernskriver til København hvorfra de så blev sendt videre til deres bestemmelsessted. Ja det var andre tider end nu, hvor et tryk på en knap kan sende en mail til den fjerneste ende af kloden på et øjeblik. Kirsten ville lære flere sprog og rejste til Schweitz for at gå på franskkursus, og hjemme igen tog hun de eksamener der skulle til for at blive tresproglig korrespondent.

Kirsten var blevet gift, boede i Fredskovshellet i en lille lejlighed med mand og to børn men flyttede i det nybyggede Østervang i en større lejlighed da den mulighed kom. Senere i livet blev det hus på Smedievej og lejlighed på Tomsvej, men Kirsten har altid boet i Hillerød Kommune.

Det gav ikke noget pengemæssigt overskud overhovedet da Kirsten efter 6 ugers barsel med første barn igen skulle arbejde halvtid i København og der skulle betales dagpleje og transport til og fra arbejde, så familien besluttede at hun stoppede med at arbejde og Kirsten blev hjemmegående, først til et barn og senere til to, indtil begge piger havde mindre brug for mor hele tiden og Kirsten begyndte at kede sig derhjemme.

Det blev gennem et vikarbureau de næste jobs viste sig, men der var sket meget, bare det at skulle arbejde med en skærm det var nyt der i starten af 80erne. Næste fastansættelse blev hos ØK hvor kontakten med skibene krævede netop de sprogkundskaber som Kirsten har.

Kirsten er vild med Grækenland og har været der mange gange, men det kneb med samtalen med de lokale som kun forstod græsk, så Kirsten gik i gang med at lære sproget på aftenskole, og hun blev så dygtig at hun efter nogle år selv begyndte at undervise.

Blandt de mange ture som Gospelkoret har været på var også en tur til Kreta, hvor de som ville lære lidt græsk sprog blev inviteret hjem til Kirsten til undervisning før koret drog afsted!

 

Kirsten er glad for livet, hun elsker at lave håndarbejde - må have et strikketøj i hænderne foran fjernsynet for ikke at falde i søvn, er glad for koret, nyder børn, børnebørn og veninder - og trives i lejligheden på Lions park.

At rejse tilbage til Grækenland endnu en gang ville være perfekt men ellers er Kirsten godt tilfreds med det dejlige liv hun har.

Udskriv Email

Køn
Interesser

Hovedmenu

Søg på hjemmesiden