Erik Mørkeberg

Det første man får øje på når man går ind ad hoveddøren i centret er Erik Mørkebergs yderst

professionelt udførte plakater, som med står på et staffeli og fortæller om kommende arrangementer.

Erik er født i Thorsvang, faren arbejdede som mekaniker på Nord-sten og familien flyttede senere til farens barndomshjem i Laugø, hvor de ialt 6 søskende voksede op.

Straks efter konfirmationen blev Erik taget ud af skolen i Helsinge og kom ud at tjene på en gård, fra kl. 6 morgen til 6 aften alle ugens dage. Det blev senere til flere ansættelser som landbrugsmedhjælper, mælkedreng, tobaksdyrker ved Søborg sø og i arbejdet med at grave tørv i Esbønderup.

Da Erik skulle i militæret søgte han til flåden, hvor han troede hans fremtid skulle være, men efter flere år som befalingsmand betød en slem meningitis at kontrakten ikke blev forlænget og Erik måtte finde noget andet at beskæftige sig med.

Det blev marketing og reklame, særligt detailforretningernes markedsføring som kom til at fylde resten af arbejdslivet. Han kunne undervise, skrive, tegne og lave skilte og plakater, han var freelance, rejste en del og fik job i de rigtig store firmaer bl.a. Ikea, DSB og alle benzinstationerne, hvor personalet i disse år skulle begynde at sælge andet og mere end bare benzin.

Erik var blevet gift med Inger og der var efterhånden kommet 4 piger til, som voksede op i huset i Ny Hammersholt. Senere er der kommet masser af børnebørn og oldebørn og Erik har lavet de flotteste detaljerede bøger med fortællingen om hans barndom og ungdom - flot at kunne give historien videre på den måde. 

Erik flyttede til Slotshusene for 7 år siden og er siden kommet i GC og har deltaget i mange forskellige ting såsom sang, foredrag, revy og nu regelmæssigt på et motionshold. Erik er blevet 93 år, hovedet er kvikt, men benene, balancen og synet giver udfordringer i hverdagen.

Dejligt at Erik stadig kan komme cyklende og være med i centret.

Else Flydal

 

 

Udskriv Email

Køn
Interesser

Hovedmenu

Søg på hjemmesiden