Grønnegade 15,

3400 Hillerød.

Telefon 72 32 68 20

 

 

 

Mini portræt af Ole Rafn

Vi har alle en historie at fortælle, en historie som den enkelte måske ikke selv synes er noget særligt,

men for os andre er en spændende beretning fra et langt liv.
Denne måneds ”udvalgte”, Ole Rafn, blev lidt forundret da jeg spurgte om jeg måtte lave et lille portræt af ham. Ole er ret ny i GrønnegadeCentret sammenhæng så han undrede sig over hvorfor jeg synes at netop han var spændende at skrive om, men han indvilligede heldigvis.
Men så må jeg straks forklare at Ole er administrator på en hjemmeside på Facebook der hedder ”Pårørende til Alzheimer syge/og eller demente personer”, og det er der jeg er stødt på Oles navn. Privat kender jeg mennesker der har meget stor glæde af den gruppe, hvor de kan vende problematikker vedrørende det at leve med pårørende med demens, så det er dejligt at Ole vil fortælle lidt mere om sig selv og om gruppen.
Ole har boet i Hillerød siden 1970, og har hustru og to døtre samt tre børnebørn. Ole har været pensionist i 14 år, og har nu solgt huset og er flyttet til en ny og moderne lejlighed i Østbyen.
I sit arbejdsliv har Oles metier været installation af store centrale airconditionanlæg, men han har også gennem livet involveret sig i frivilligt organisationsarbejde i bl.a. Sct. Georgs gilderne og Ældresagen.
Som ung spillede Ole harmonika, men kom fra det igen i mange år, faktisk indtil han mødte et medlem af GrønnegadeCentrets Spillemandslaug, som godt mente de kunne bruge Ole i gruppen. Og her er han så nu, og de er så dygtige i Spillemandslauget og det går lidt stærkt, så Ole er begyndt at modtage noget musikundervisning for at komme på omgangshøjde med resten af gruppen.
Oles mor blev syg med demens allerede da Ole var teenager, og gennem livet har Ole haft at gøre med flere mennesker med demens, så han har efterhånden erhvervet sig en stor viden om de prøvelser man kommer ud for, når man lever sammen med demente og kendskab til hvor meget man har behov for at dele disse tanker, frustrationer og ideer til at gøre tingene enklere, med andre i lignende situation. I starten var facebooksiden både for pårørende og for fagpersoner, men nu er det delt op i to grupper, så de der har en faglig interesse, er i en gruppe for sig med fokus på demensens udvikling og behandling, mens Oles gruppe, som nu er oppe på knap 5000 medlemmer, er en gruppe for pårørende, mennesker der arbejder og har arbejdet med demente samt mennesker der søger oplysning om eller vil kommentere på de forhold som Alzheimer syge og/eller demente har.
Ole er af og til kommet i GrønnegadeCentret igennem de sidste mange år. Fremover bliver det oftere pga. musikken, som Ole er rigtig glad for at være kommet i gang med igen. Oles hustru er ligeledes begyndt at komme i GC så forhåbentlig bliver de begge inspireret til at komme til flere af de mange arrangementer som der tilbydes i Centret.

Else Flydal

Udskriv Email