Skip to main content

Dansk seniordans beskrivelse

Aktivitet Dansk seniordans
Hvem er tovholder  Rita Nielsen 29401754  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Hvad koster det ud over medlemskab af Grønnegadecentret 20 kr pr gang man møder op
Hvordan bliver jeg medlem kontakt tovholder, eller mød op
Hvornår foregår det onsdag 16:30 - 18:00
Hvilket lokale Anemone og Bellis
Hvad er vigtigt at vide  skal kunne kende forskel på højre og venstre.
Beskrivelse af aktiviteten

Jeg er som tovholder for Senior Dans i Grønnegade blevet bedt om at skrive lidt om senior dans.

 

Det startede i 1970 i Tyskland, hvor en dame ved Navn Inger  Merete Gerwig opfandt nogle nye danse, som var tilpasset seniorer og til noget iørefaldende musik, og kunne danse kun af damer, som så danser med et rødt eller et blåt bånd, og det gør vi stadig.

Men herrer er også meget velkomne -  uden at blive iklædt et blåt bånd Man fik hurtigt uddannet 1800 danseleder i Tyskland og i 1983 hørte en dame i Hjørring om disse dansere . Hendes navn er Ellen B Andersen, og efter 3x5 dages kursus tog hun til Danmark og fik startet seniordansen her, så i Vensyssel startede der 30-40 hold og i 1987 oprettede man landsforeningen Dansk Seniordans.

Her er jeg uddannet som danseleder ( vi må ikke kalde os danselærer det er beskyttet ) Der afholdes internationalt dansestævne hvert 3. Og sidst i Østrig var vi deltagere fra 14 lande, som alle stillede med hver 2 nye danse, som vi så brugte en uge på at lære hinanden. I år skal der afholdes internationalt senior danse stævne i Lillehammer i maj og jeg skal selvfølgelig deltage.

> Hver 3 år er der nordisk fræk og her kommer de 4 nordiske lande med hver 4 danse, som vi også lærer hinanden og endelig hvert 3. år har vi et dansk træf hvor vi får en ny cd med ca 14-18 nye danse på.

 

Desuden har vi to gange om året et supplerings kursus, så vi hele tiden er godt forberedt på at undervise.

Vi bruger megen god musik gamle evergreens og revyviser så man bliver glad af bare at høre musikken, og så er det jo så nærliggende at danse lidt til den gode musik.